Beloften blijven steken op gelijkspel

Matchreport

De beloften ontvingen Westerlo voor de veertiende competitiewedstrijd van het seizoen. Met Kristof Van Hout als hoofdcoach zakte een ex-Kerel af naar de Jeugdacademie.

KVK nam de beste start en creëerde een eerste kans via Bendianishvili die een hoekschop in één tijd over het bezoekende doel trapte. De volgende kans was voor Vandenbossche, zijn poging eindigde op een verdedigend been.

Bij de eerste tegenstoot van Westerlo was het wel raak. Een hoekschop werd heerlijk op de slof genomen en snoeihard binnengetrapt. Het tegendoelpunt veranderde niets aan het spelbeeld. Jong KVK bleef de wet dicteren, Westerlo teerde op de lange bal. Onze Kerels werden steeds gevaarlijker. Eerste trapte Van Den Bossche een voorzet van Cornillie nog over het doel, maar niet veel later was het toch raak. Belgacem trapte de inworp van Verhelst in de bovenhoek. Het sein voor KVK om door te duwen. Bendianishvili infiltreerde in het bezoekende strafschopgebied en werd gehaakt. Verhelst zette de strafschop koelbloedig om. KV Kortrijk wilde meer en duwde door. Cornillie schoof de beste kans net voor rust voorlangs.

Westerlo kwam beter uit de kleedkamer en keerde de scheve situatie in geen tijd om. Eerst via een schot vanop de achterlijn en later werkte de bezoekende spits af oog in oog met Van Oost. KVK had het moeilijker om zijn wil op te leggen, maar kreeg na een goede actie van Van Den Bossche wel een strafschop: Belgacem zette de 3-3 op het bord. De wedstrijd werd bitsiger en beide team kregen nog een paar kansen. Verkerken kopte de beste kans over het doel van Westerlo.

In de slotfase werd KVK nog tot tien man herleid na een tweede gele kaart voor Verkerken.

Volgende week trekken de Kerels naar Antwerp voor de laatste wedstrijd van 2019.