Beloften kloppen leider

Matchreport

Na de bekerwinst in en tegen Roeselare, waar onze youngsters zich plaatsten voor de 1/8ste finales van de beker, kwam Antwerp op bezoek in de Weversstraat. The great old nam vier A-kernspelers mee, terwijl voor KVK, Golubovic, Naderi, Hoxha en de wederoptredende Kumordzi aan de aftrap stonden.

Op deze koude maandagavond was Jong KVK er op gebrand om de sterke lijn van de laatste weken door te trekken. Dit was meteen te zien in het openingskwartier. Vandenabeele, Coppens, Prez en Belgacem waren een constante dreiging voor de Antwerpse verdediging. Het duurde dan ook niet lang vooraleer onze kerels op voorsprong kwamen. Een ingestudeerde vrije trap van Prez kwam bij Van Mol terecht die terugkopte op Coppens, die feilloos afwerkte.

Antwerp kon er maar weinig tegenoverzetten. Op enkele afstandsschoten na kwam Antwerp niet op de helft van KVK. Kortrijk duwde door en kon al snel een tweede keer scoren. Hoxha zette Vandenabeele alleen voor de doelman, die hij slim omspeelde en de 2-0 binnentikte. Keeper Deman moest dan toch eens zijn duivels ontbinden. Hij duwde maar net een schot uit de tweede lijn tegen de lat in hoekschop, die uiteindelijk op niks uitdraaide. 2-0 aan de rust.

Na de koffie ging beide ploegen op zoek naar meer. Kortrijk mocht de eerste kans noteren. De keeper pareerde maar net het schot van Vandenabeele na een voorzet van Coppens. Zoals het regelmatig gaat, valt de goal dan aan de overkant. Het eerste schot kon de Kortrijkse doelman nog blokken, maar bij de tweede poging was het wel raak. Antwerp ging daarna gretig op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet. Integendeel, het was de rechter van Prez die Kortrijk op de 3-1 zette. Prez mikte zijn vrije trap enig mooi in de winkelhaak. Schaapjes op het droge dus. Een sterke wedstrijd van onze beloften, die volgende week de verplaatsing maakt naar Sporting Charleroi.

 

Speelden voor KV Kortrijk:

Deman – Golubovic – Kumordzi – Naderi – Van Mol – Hoxha – Belgacem (74’ De Vos) – Lanckman – Vandenabeele – Coppens (90’ Duflou) – Prez (87’ Van Den Bossche)

Goals: 6’ Coppens – 25’ Vandenabeele – 82’ Prez

Geel: /

Rood: /