Beloften kwalificeren zich voor volgende ronde in Beker van België

Matchreport

Onze beloften speelden maandagavond de derde en laatste wedstrijd in de poulefase van de Beker van België U21. Na een nederlaag tegen Zulte-Waregem en een overwinning tegen Moeskroen volstond winst tegen Roeselare voor kwalificatie voor de volgende ronde.

Op wat een mooie zomeravond leek, begon de thuisploeg het scherpst aan de wedstrijd. Bij de eerste Roeselaarse kans ging Deman goed in de voeten. De spits had dat echter niet zo begrepen en ging vol door op het hoofd van onze doelman. De gevolgen waren niet min: 3 hoofdwondes en einde wedstrijd voor Deman na 3 minuten. De wedstrijd kon pas na 15 minuten hervat worden. KVK leek eerst wat aangeslagen, maar nam dan toch het heft in handen. Toualy miste eerst nog een opgelegde kans op assist van Prez, maar niet veel later was het toch raak: Belgacem zette met een knappe flankvoorzet Prez alleen vrij aan de tweede paal en die aarzelde niet. Een opsteker voor Prez die na lang blessureleed een eerste keer de 90' kon vol maken. KVK bleef aandringen, maar Laverge stond paraat op een kopbal na een hoekschop.

Toen zag Belgacem opnieuw zijn kans. Hij dribbelde door de as van het veld en zette met een subtiel tikje de infiltrerende Duflou alleen voor doelman Laverge. Duflou aarzelde niet en duwde de 0-2 tegen de netten. Roeselare kon nog 1 keer dreigen, maar een schot van de flankaanvaller zoefde over.

Bij het begin van de tweede helft voelde KVK dat een derde doelpunt de Roeselaarse adem zou afsnijden. Prez kwam van op de flank naar binnen en trapte binnen: 0-3. De wedstrijd werd bitsiger en na een stevige tackle pakte een thuisspeler zijn tweede gele kaart. In het tumult na de kaart lag de wedstrijd opnieuw een tiental minuten stil. De frustratie bij de thuisploeg groeide en toen Duflou onderuit werd gemaaid verdween de tweede Roeselarespeler richting kleedkamer. Het tempo verdween nu helemaal uit de wedstrijd. Roeselare dreigde nog een keer met een flauw schotje en KVK speelde de bal vooral rond. Tot in de slotminuut Gantois er na een knappe combinatie nog 0-4 van maakte. Onze Kerels plaatsen zich zo voor de 1/8 finale die doorgaat op maandagavond 19 november. 

Voor KVK speelden Deman (3' Dos Santos), Prez, Belgacem (80' Van Den Bossche), De Vos (72' Nalli), Van Mol, Henne, Jodts, Lanckman, Toualy, Duflou (85' Balcaen) en Gantois