Beloften met kleinste verschil onderuit

Matchreport

Onze youngsters namen het deze week op tegen de concullega’s uit Lokeren. Het team van trainer Stefaan Deloose wilde na de international break de sterke lijn doortrekken na eerdere overwinningen tegen Lommel en Union.

Kortrijk kwam het best uit de startblokken. Belgacem dwong de keeper meteen tot een uitstekende zweefduik. Het luidde een 45 minuten durende aanvalsgolf in. Timmerman nipt op de keeper na een steekbal van Belgacem. Ook Degallaix en Belgacem vonden de keeper telkens op hun weg. Diezelfde Degallaix scheerde enkele minuten later de lat bij een voorzet. De aanval van Kortrijk was een hesel voor de Oost-Vlaamse verdediging. Ivanof plaatste een afvallende bal net naast doel terwijl Belgacem een vrije trap nipt naast krulde. Lokeren kon er maar weinig tegenover zetten. Van Oost moest maar een keer alles uit kast halen om een afvallende bal uit zijn doel te halen. En nog was het aanvallende spel nog niet voorbij. Timmerman werd diep gestuurd maar de keeper was net iets sneller op de bal. Net voor rust besloot Degallaix nog naast. We eindigden de eerste helft dus met een brilscore.

Onze jonge kerels wilden na de rust de kroon op het werk zetten maar Lokeren was wakker geschud. Van Oost mocht zich meteen etaleren op een schot van de Lokerse aanvaller. Belgacem besloot even later op de keeper met een schot uit de tweede lijn. Kortrijk bleef aanvallen, maar het waren dan toch de Oost-Vlamingen die op voorsprong kwamen. Ze speelden een counter perfect uit en klopten Van Oost van dichtbij. Timmerman kon niet veel later gelijk maken maar zijn lobbal ging over en naast. Lokeren kwam bijna op 2-0, maar Van Oost ranselde een kopbal nog uit zijn doel. Cornillie kwam in het slot nog dichtbij de 1-1 maar zag zijn voor voorlangs glijden. Een pijnlijk puntenverlies dus voor onze youngsters, die het volgende week opnemen in en tegen Beerschot.

Speelden voor Kortrijk:

Van Oost – Bostoen – Verkerken – Coutigny – Verhelst – Bendianishvili – Ivanof (’71 Cornillie) – Deconinck – Degallaix (’61 Duflou) – Belgacem (‘78 Van Den Bossche) – Timmerman