Beloften onverdiend onderuit

Matchreport

De beloften gingen gisteren op het veld van FC Gullegem nipt onderuit tegen Zulte-Waregem. Gillis Verhelst zorgde voor het Kortrijkse doelpunt.

Partnerclub FC Gullegem was gastheer voor de derby tussen de beloften van KV Kortrijk en SV Zulte-Waregem. Bij KVK vaardigde het eerste elftal Tuta en Mujakic af, bij Zulte-Waregem gunde Dury Timotheou, Kainourgios, Marcq, Van Hecke en De Smet speelminuten. De wedstrijd was van bij de aftrap genietbaar. Jong KVK had het meeste balbezit maar het waren de buren die als eerste de neus aan het venster staken. En het was meteen raak: na slecht uitverdedigen in de Kortrijkse defensie kwam de bal plots voor een bezoekende voet: de 0-1 was een feit. 

KV Kortijk was niet aangslagen en bleef het balbezit opeisen. Tot grote kansen kwamen we echter niet. Het was integendeel Zulte-Waregem dat dreigde op de counter: na een flankvoorzet zorgde een rake kopbal tegen de gang van het spel in voor de 0-2. Het was het signaal voor onze youngsters om het gaspedaal nog verder in te duwen. Vandevoorde besloot na een knappe rush op de rechterflank op doelman De Ketelaere en ook Degallaix vond de bezoekende doelman op zijn weg: 0-2 bij de rust.

Eenzelfde spelbeeld in de tweede helft: KV Kortrijk met heel veel balbezit en dit keer werd het balbezit ook in kansen omgezet. Efficiëntie bleek echter al eerder dit seizoen een pijnpunt. Na een knappe combinatie kwam Timmerman een teen te kort om de bal binnen te schuiven en De Ketelaere pareerde een schot van Deconinck. Het was uiteindelijk een strafschop die leidde tot de Kortrijkse treffer. Timmerman werd onderuit geschoffeld in de hoek van het strafschopgebied, Verhelst zette koelbloedig om: 1-2 met nog vijf minuten op de klok. KVK bleef komen en kreeg uiteindelijk dé kans op de gelijkmaker: Mujakic legde de bal over de bezoekende verdediging, Timmerman legde af voor Cornillie, maar zijn schot ging net naast. 

Een zure nederlaag voor onze jonge Kerels die week na week mooier voetbal op de mat brengen. Volgende week gaan we op bezoek bij Charleroi. 

Voor KVK speelden:

Van Oost, Bendianishvili (70' Belgacem), Timmerman (83' Balcaen), Vandevoorde, Tuta, Mujakic, Verhelst, Maus, Duflou, Deconinck, Degallaix (56' Cornillie)