Beloften pakken eerste driepunter

Matchreport

Onze beloften gingen in de thuiswedstrijd tegen Moeskroen op zoek naar een eerste driepunter. Onze Kerels waren gebrand op een goede prestatie na de zware nederlaag bij Cercle Brugge.

De zure nederlaag bij Cercle Brugge zat nog vers in het geheugen en onze Kerels wilden er alles aan doen om een gelijkaardig scenario te vermijden. Dat was van bij de aftrap meteen duidelijk. Na een goede voorzet van op rechts besloot Van Den Bossche van dichtbij op de doelman.

Ook aan de overkant viel er gevaar te noteren. Van Oost redde erg knap een afstandsschot van Palmieri. Op de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. De bal werd aan de eerste paal gedevieerd en ging via de verste paal binnen. Een uppercut voor onze youngsters.

KV Kortrijk liet het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er snel. Bendianishvili werd door de bezoekende doelman van de sokken gelopen met een strafschop tot gevolg. Verhelst bleef rustig en legde zijn tweede van het seizoen tegen de touwen.

KVK bleef doorduwen en ging op zoek naar een tweede treffer. Vandevoorde kwam vanop links naar binnen, maar knalde op de doelman en ook het schot van Bedianishvili was binnen het bereik van Destouches. Degallaix knalde de bal in de linker bovenhoek, maar stond nipt buitenspel. 1-1 bij de rust. 

Onze beloften kwamen goed uit de kleedkamer en beloonden zichzelf met een erg knap doelpunt. Na een snel genomen vrije trap zette Duflou twee bezoekers in de wind en legde hij de bal panklaar voor Deconinck die de bal in de verste hoek binnenschoof. Een zeer mooi en even verdiend doelpunt voor Jong KVK.

Het doelpunt was het sein voor Moeskroen om het gaspedaal dieper in te duwen en KVK had het moeilijker om de bal in eigen rangen te houden. Groot gevaar leverde dat echter niet meteen op. Onze beloften vochten voor elke morzel grond en Moeskroen was nog twee keer gevaarlijk: Van Oost stond telkens paraat. Hij pakte uit met een parade op een schot van dichtbij en duwde een botsend schot knap in hoekschop. 

Onze Kerels hielden stand en de ontlading was enorm na het laatste fluitsignaal. Onze jonge bende heeft een eerste driepunter beet na een felbevochten wedstrijd!

Speelden voor KVK: Van Oost, Van Den Bossche (82' Belgacem), Bendianishvili, Bostoen, Verkerken, Verhelst, Vandevoorde, Maus, Duflou, Deconinck en Degallaix (74' Timmerman)