Beloften pakken punt in tweede thuiswedstrijd

Matchreport

Onze beloften gaven gisteren Excelsior Virton partij. Ze gingen op zoek naar een eerste driepunter na verliespartijen tegen Eupen en Waasland-Beveren. Opnieuw kregen veel jongeren hun kans. Onder andere Bendianishvili en Maus stonden aan de aftrap.

Het venijn zat hem deze keer niet in de staart maar in de start. De scheidsrechter had amper de wedstrijd op gang gefloten en Virton stond al 0-1 voor. Een slaperig Kortrijk liet te veel ruimte toe en de Luxemburgers stonden op voorsprong na een binnentikker. Een slag in het aangezicht kon je dit wel noemen.

Jong VK nam meteen de wedstrijd terug in handen en creëerde kansen. Een scherpe counter meteen na de tegengoal ging nipt over. Cornillie, Bendianishvili en Timmerman vonden telkens de Waalse keeper op hun pad terwijl Verkerken op de kruising besloot. Virton kon er maar weinig tegenover zetten, een enkele kopkans ging naast. Vlak voor rust was het dan bijna toch raak voor KVK. In de carambole besloten Timmerman, Bendianishvili, Cornillie en Deconinck telkens op een Virtons been.

Kortrijk had dus nog iets goed te maken in de tweede helft. Het beenharde verdedigen van Virton liet ons weliswaar tot minuut 60 wachten tot de eerste kansen. Verkerken kopte maar net naast op een corner van Timmerman en Duflou trapte op de keeper na een steekpass van Van Den Bossche.

Jong KVK bleef doorduwen voor de gelijkmaker en die kwam er ook. Een aanvalsgolf van onze youngsters werd foutief afgestopt in de zestien en resulteerde in een penalty. Verhelst zond de keeper de verkeerde kant uit en zette de bordjes terug gelijk. Grote kansen werden er daarna niet meer genoteerd maar in minuut 89 was het toch nog bijna zo ver. Degallaix dwong de keeper tot een mirakelsave na een corner van Van Den Bossche. Het eerste punt is dus binnen voor onze youngsters.

Volgende week staat de tweede wedstrijd van de Beker van België op het programma. Dan nemen onze beloften het op om 20:00 tegen Waasland-Beveren. Plaats van dit treffen is de KVK Jeugdacademie.

Speelden voor KV Kortrijk:

Deman – Verkerken – Maus (’55 Vandevoorde) – Coutigny – Verhelst – Deconinck – Timmerman – Duflou – Degallaix – Cornillie (’84 Belgacem) – Bendianishvili (’61 Van Den Bossche)

Goals: ’74 Verhelst

Geel: ’38 Timmerman – ’60 Duflou

Rood: /