Beloften pakken verdiende driepunter in slotminuut

Matchreport

De beloften ontvingen de buren van KSV Roeselare op het veld van FC Gullegem. Het werd een stevige wedstrijd met knappe doelpunten.

De derby tussen KV Kortrijk en KSV Roeselare werd gespeeld op het kunstgras van FC Gullegem. Maar liefst 7 spelers uit de bezoekende selectie hadden een KVK-verleden, wat voor extra pigment zorgde.

Jong KVK begon het beste aan de wedstrijd en monopoliseerde de bal. De eerste echte kans was ook meteen raak. Vandevoorde zette met zijn linker voor vanop rechts en Timmerman dook voor zijn tegenstander de 1-0 tegen de netten, een knap doelpunt. KV Kortrijk bleef dreigen, Laverge duwde een afgeweken bal weg onder de lat. Ondanks het balbezit slopen hier en daar slordigheden in de opbouw van onze youngsters. Van Oost pakte eerst een afstandsschot, maar had geen verhaal op een knap schot van Oosterlink, die de bordjes weer in evenwicht bracht.

Eenzelfde spelbeeld in de tweede helft: KV Kortrijk had de bal en Roeselare loerde op de counter. Het vizier van de Kerels stond echter niet scherp genoeg gericht: zowel Belgacem, Vandevoorde, Timmerman als Duflou konden niet scoren, Laverge pareerde ook nog een vrije trap van Tuta. Aan de overkant voorkwam Van Oost de achterstand met een knappe reflex.

In minuut 89 rolde een nieuwe aanvalsgolf richting het bezoekende doel. Duflou vond Belgacem die naar binnen kapte en de bal heerlijk in de verste hoek lepelde, een oververdiende voorsprong. In het absolute slot was er nog dreiging aan beide kanten, maar de stand bleef op 2-1 voor onze Kerels. Na een moeilijke seizoensstart wonnen onze youngsters vier van hun vijf laatste wedstrijden.

Voor KVK speelden Van Oost, Vandevoorde, Tuta, Mujakic, Verhelst, Coutigny, Duflou, Deconinck (72' Rawart), Belgacem, Bendianishvili (83' Cornillie) en Timmerman

Doelpunten: Timmerman en Belgacem