Beloften stuiten op stug Beveren

Matchreport

Onze youngsters namen het op deze barre winteravond op tegen hun collega’s uit het Waasland. Kortrijk wilde nieuwe jaar goed inzetten met een zege in hun eerste competitiewedstrijd van 2020, maar stuitten op een stug Waaslan-Beveren. Beveren nam vier A-kernspelers op in hun kern terwijl bij jong KVK enkel Maxim Deman werd opgevist.

Het openingskwartier was duidelijk voor Waasland-Beveren. Voordat Kortrijk goed en wel geacclimatiseerd was, stonden de youngsters al 0-2 achter. Op corner en op vrije trap vonden de blauw-gelen twee maal de weg naar het net. Kortrijk knokte zich terug in de wedstrijd en kon niet veel later de aansluitingstreffer scoren. Bendianishvili won het duel om de bal en legde af naar Van Den Bossche, die de bal mooi naast de keeper plaatste. Ei zo na stond het aan de rust weer gelijk maar de kopbal van Van Mol op corner van Timmerman werd nog van de lijn geweerd.

KVK rook meer en kwam gretig uit de kleedkamer. Helaas zorgde dit dat Waasland-Beveren potiger begon te spelen. Dit mondde dan uiteindelijk ook uit in een rode kaart en een strafschop voor Kortrijk. Verhelst zette die feilloos om. Hij plaatste de bal net buiten bereik van de Wase keeper, 2-2 en het sein om door te drukken. Helaas viel de winning goal aan de overkant. Een zeldzame kans in de vorm van een vrije trap werd door de muur in doel getrapt. Kortrijk wilde toch een punt rapen, maar de keeper van Beveren ranselde de kans op de gelijkmaker via Duflou uit zijn doel. Een zuur verlies dus. Volgende week neemt Jong KVK het op in en tegen Virton.

Speelden voor KV Kortrijk:

Deman – Bostoen – Van Mol – Coutigny – Verhelst (’78 Duflou) – Maus (’87 Dewaele) – Timmerman – Deconinck – Van Den Bossche – Bendianishvili – Balcaen (’70 Ivanof)

Goals: ’22 Van Den Bossche – ’60 Verhelst

Geel: /

Rood: /