Beloften trekken verdiend aan langste eind tegen Antwerp

Matchreport

Na leerrijke wedstrijden tegen KRC Genk en Sporting Charleroi namen onze beloften het gisterenavond op tegen Royal Antwerp FC. Onze jonge beloftenploeg wist een achterstand succesvol om te buigen in een 4-2 zege. Volgende week volgt een bekertreffen met Cercle Brugge.

Positieve reactie op vroeg tegendoelpunt

Antwerp begon alert aan de wedstrijd en dat resulteerde in een vroege treffer. Onze jonge beloftenploeg was echter niet aangeslagen en reageerde gevat. KV Kortrijk eiste de bal op en voetbalde tal van kansen bij elkaar via Nalli, Trioen en Houssane. Het vurige aanvalsspel werd beloond met een knap doelpunt: na samenspel tussen Trioen en Prez, wist de laatstgenoemde de gelijkmaker te scoren (1-1).

Het signaal voor de Jonge Kerels om nog een tandje bij te steken: een vrije trap van Jodts ging maar net naast en een schot van Prez miste het doel op een haar na. Het veldoverwicht resulteerde uiteindelijk toch in een tweede doelpunt: een vrije trap van Nalli kwam via Trioen bij Jodts en die werkte vol beheersing af. 2-1 was ook meteen ook de ruststand.

 

Score uitgediept in sterke tweede helft

Onze beloften kwamen scherp uit de kleedkamer en trokken de positieve lijn van de eerste helft door. Trioen kon net niet afwerken op aangeven van Seys, maar even later was het toch raak voor KV Kortrijk. Na een mooie actie op de flank kon Coppens de 3-1 binnenwerken. KV Kortrijk hield het tempo hoog en controleerde de wedstrijd. Jodts en Prez werden diep gestuurd maar de score bleef echter ongewijzigd. Na een scherpe counter wist Antwerp de spanning terug te brengen (3-2). Kortrijk reageerde gevat via doelgevaar van onder meer Coppens en Dewaegemaeker. Uiteindelijk wist Prez de 4-2 eindstand vast te leggen. Hij devieerde een gemeten voorzet in doel. Onze jonge beloftenploeg trok zo aan het langste eind na een felbevochten wedstrijd.

De volgende thuiswedstrijd van de beloften is al op maandag 4 september. Dan nemen onze Jonge Kerels het om 19u30 op tegen Cercle Brugge in het kader van de Beker van België.

 

Speelden voor KV Kortrijk: Martens, Budde, Seys, Desmet, Jodts, Nalli, Prez, Deconinck (’76 Lauwrensens), Trioen (’71 Dewaegemaeker), Houssane (’45 De Vos), Coppens (’85 Maelfait).

 

Doelpunten: Prez (2x), Coppens, Jodts

 

 

 

 

(verslag AVDP en NV)