Beloften verliezen van stevig Antwerp

Matchreport

Onze beloften hebben in hun voorlaatste thuiswedstrijd met 1-3 verloren van Royal Antwerp FC. Vanuit de A-kern speelden Medjon Hoxha en Arne Galens mee.

De eerste 10 minuten waren voor KVK waarbij er onmiddellijk enkele kleine kansjes kwamen via Gantois, Trioen en Hoxha. Antwerp toonde heel veel gretigheid en dat leidde tot een eerste kans, die ze genadeloos afmaakten: 0-1.
Jong KVK was aangeslagen en er kwamen heel wat slordigheden in het spel. Antwerp, voetballend ook niet op topniveau, ging steviger in duel en onze jonkies hadden het moeilijk om daar iets tegenover te zetten. Echt uitgespeelde kansen zaten er niet meer in voor beide teams en zo gingen we de rust in met een 0-1 voorsprong voor de Antwerpenaren. Scherper uit de kleedkamer komen was dus de opdracht voor KVK.
Maar het tegenovergestelde gebeurde. De jonge Kerels kwamen maar niet in hun ritme en al snel kon Antwerp de 0-2 binnenprikken. Enkele minuten later ging het helemaal mis toen een ingestudeerde vrije trap de 0-3 op het bord zette. Nu moesten onze beloften vol aan de bak om dit nog op te halen.
Er kwamen meer duels maar deze keer gingen ook onze jonkies steviger in duel, wat resulteerde in een verdiend doelpunt voor KVK. De pas ingevallen Vandenabeele kreeg de bal in de 16 en legde deze panklaar voor een infiltrerende Hoxha. 1-3 met nog zo’n 20 minuten op het bord.
Antwerp voelde de druk en de duels werden scherper. KVK kon nog dreigen via Vandenabeele, Hoxha en Gantois maar de nederlaag was onvermijdbaar. Op het einde liep Pupe nog tegen een tweede gele kaart aan en moest het veld verlaten.
Een slecht begin van de laatste 3 wedstrijden van het seizoen. Volgende week nemen onze Kerels het op tegen Sint Truiden, dat eerste staat in play off 2.
Speelden voor Kortrijk: Galens, Henne (64' Lanckman), Desmet (72' Van Mol), Pupe, Nalli, Timmerman (64' Vandenabeele), Gantois, Trioen, Hoxha, Jodts, Gerniers