Beloften verzuimen wedstrijd af te maken

Matchreport

De beloften trokken voor de zesde wedstrijd van de competitie naar promovendus Cercle Brugge. Onze jongens hadden nog iets goed te maken op Jan Breydel nadat Cercle ons vorig jaar uitschakelde in de Beker van België voor beloften. Bij KVK stonden De Smet, Toualy en Hoxha aan de aftrap vanuit de A-kern. Bij Cercle Brugge vaardigde het eerste elftal Decostere, Irie, Farias en Hazard af.

Jong KVK startte het best aan de wedstrijd en kon dreigen via Gantois die alleen op weg naar doelman Verwaal de bal onvoldoende kon meenemen. Het eerste schot op doel was van Van Mol. Hij liep de rechterflank af en besloot op de vuisten van Verwaal. Bij het eerste doelgevaar van de thuisploeg was het meteen raak. Na slecht wegwerken in de KVK-defensie doken plots twee Cercle-spelers alleen voor De Smet op: 1-0. Nadien verwaterde het spel volledig: de wedstrijd werd getypeerd door slechte passes, verkeerde inschattingen en lange ballen. Het werd zelfs ei zo na 2-0 na een misverstand in de defensie. Swennen mikte echter op De Smet. We trokken met een 1-0 achterstand naar de kleedkamer (die nota bene aan de achterkan van Jan Breydel lag)

Bij de rust werd Toualy vervangen door Coppens. KVK startte scherp aan de tweede helft, zonder echt grote kansen te creëren. Op het uur haalde Jodts in een omschakeling Irie neer voor de bank van Cercle Brugge. De ref trok een rood karton. Dit leek echter de bevrijding te zijn voor onze jongens. Plots werd kans op kans gecreëerd, maar Gantois, Hoxha, Vandenabeele en Dewaegemaeker vonden de weg naar de netten niet. Toen het dan toch raak was, werd het doelpunt van Gantois onbegrijpelijk afgekeurd. Uiteindelijk lukte het dan toch toen Gantois alleen voor Verwaal kon afwerken: 1-1.

KVK voelde dat er meer in zat dan een puntendeling en bleef naar voor trekken. Hoxha kwam alleen voor Verwaal en mikte tegen de buitenkant van de paal en Dewaegemaeker werd neergehaald toen hij alleen op weg was naar de thuisdoelman. Aan de overkant redde De Smet nog een goede poging van Groen-Zwart. In de slotminuut leek het er dan toch van te komen: Belgacem kon van in de kleine rechtoek op doel trappen, maar besloot hoog over. Een zure puntendeling voor onze jongens, die duidelijk meer verdienden.

KVK speelde met: De Smet, Lanckman, Vandenabeele (75' Belgacem), Van Mol, Gerniers, Jodts, Henne, Hoxha, Toualy (46' Coppens), Duflou (67' Dewaegemaeker) en Gantois

Doelpunt: Gantois

Gele kaarten: Hoxha

Rode kaart: Jodts