Beloften winnen in Roeselare

Matchreport

Onze jonge kerels maakten deze week de korte verplaatsing naar de buren van SV Roeselare. Na enkele hoopgevende prestaties werd pas vorige week het eerste puntje in 2020 gesprokkeld en gingen ze vanavond resoluut op zoek naar de eerste driepunter.

Van bij aanvang van de wedstrijd was er veel druk vooruit, wat resulteerde in diverse hoekschoppen. Net als vorige week kon Verkerken een van deze hoekschoppen benutten en scoorde met een rake kopbal de 0-1 na 4 min. KVK liet de tegenstander niet los, eiste het balbezit op en speelde diverse kansen bij elkaar. Halfweg de eerste helft kon Verhelst vanop de strafschopstip de 0-2 op het bord zetten na handspel in de 16m. Een verdiende voorsprong voor de kerels die verzaakten reeds voor de rust de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Pape Gueye werd tot 2x toe door een sterk keepende doelman van een verdiende treffer gehouden en vond nadien de lat op zijn weg. Ook Bendianishvili kreeg een grote kans na een individuele actie. Zijn schot werd gepareerd worden door de thuisdoelman. De bezoekende doelman De Man werd enkel op de proef gesteld bij een vrije trap die op de bovenkant van de lat viel.
In de tweede helft zo goed als hetzelfde spelbeeld, de thuisploeg probeerde er op de counter uit te komen zonder echt doelgevaar te creëren, maar het was jong KVK dat opnieuw het balbezit opeiste en op zoek ging naar een bevrijdende 3etreffer. Die kwam er ei zo na toen Vandenbossche een solo opzette en zijn actie besloot met een plaatsbal op de lat. Het was wachten tot tien minuten voor tijd toen uiteindelijk de bevrijdende treffer viel. Nadat al eerder een doelpunt van Pape Gueye werd afgekeurd voor buitenspel, slaagde hij er alsnog in de 0-3 op het bord te zetten, na een mooie combinatie met Bendianishvili. Verdiende en deugddoende zege voor onze jonge kerels! Volgende week komt KV Oostende op bezoek.
Speelden voor KV Kortrijk: De Man – Bostoen (’80 Vandevoorde) – Verkerken – Van Mol – Verhelst – Maus – Bendianishvili – Deconinck (68’ Coutigny) – Van Den Bossche ( 85’ Balcaen) – Timmerman (75’ Maelfait) Goals: 4’ Verkerken 22’ Verhelst 85’ Pape Gueye

Doelpunten Vs Roeselare