Beveren te sterk voor onze beloften

Matchreport

Dat Waasland-Beveren een sterk team had ondervonden onze beloften al in een eerdere confrontatie, het werd toen 2-0. Deze maal kwamen de Waaslanders op bezoek op de Jeugdacademie, ditmaal voor de Beker van België.

Al snel werd duidelijk dat de wet van Murphy was neergestreken op de Jeugdacademie. Na een studieronde van een tiental minuten was het raak voor Beveren. Een lichte vrije trap werd over de muur binnen gekruld. Kortrijk was en bleef de meest gedreven ploeg. Timmerman, Van Den Bossche en Duflou waren een gesel voor de blauw-gele defensie, maar geen enkele kans viel binnen. Integendeel, de bal viel een tweede keer binnen aan de overkant. Na een blok van een Kortrijks been viel de bal voor de voeten van de Beverse spits en die lobde onze goalie, 0-2 aan de rust.

Het aanvallende spel van Kortrijk in de tweede helft leverde kansen op. Een bedrijvige Van Den Bossche en Vandevoorde boksten enkele voorzetten in elkaar maar er lag telkens een Beverse collega in de weg. Belgacem liet de Waaslandse spelers sterretjes zien maar de laatste pass ontbrak telkens. Jong KVK kreeg in de slotminuut nog het deksel op de neus met de 0-3.

Een wedstrijd om snel te vergeten dus. Volgende week spelen onze beloften in en tegen Cercle Brugge.

 

Speelden voor KV Kortrijk:

Tant – Verkerken (87’ Bostoen) – Maus – Verhelst – Vandevoorde – Deconinck – Timmerman (64’ Balcaen) – Duflou – Degallaix (76’ Rawart) – Cornillie (57’ Belgacem) – Van Den Bossche

Goals: /

Geel: 17’ Duflou – 36’ Tant – 51’ Timmerman – 66’ Deconinck

Rood: /