Derby eindigt in gelijkspel

Matchreport

Gisterenavond stond de derby tegen Oostende op het menu. Jong KVK had wat goed te maken na de blamage in en tegen KAA Gent. Onze kerels stonden met zeven A-kernspelers aan de aftrap, terwijl Oostende met zes profs aan de start kwam. Na een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-2. Volgende week gaan onze beloften op bezoek bij Anderlecht voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.

Na een korte studieronde, kon Kortrijk een eerste kans noteren. De Smet bracht de bal voor maar Budkivskyi besloot op doel vanuit een buitenspelpositie. Even later was het wel raak. Van Eenoo krulde een vrije trap perfect in de rechterbovenhoek, 1-0. Ei zo na stonden de bordjes weer gelijk, maar Pupe ruimde net op tijd op na balverlies van Nalli. Oostende kon er maar weinig tegenover zetten. Enkel een gekraakt schot op een corner kon Bruzzese verontrusten. Kortrijk kwam dicht bij een tweede goal, maar Budkivskyi, Van Eenoo en opnieuw Budkivskyi vergaten af te werken. Pupe moest een tweede keer redder in nood spelen nadat D’Haese alleen voor doel kwam. Net voor de koffiepauze kwam het dan toch 2-0. Hoxha stuurde De Smet diep en plaatste de bal perfect naast de keeper.

 

Spannende tweede helft

 

Oostende had iets goed te maken na de eerste helft en scoorde bij hun tweede kans. Een schot vanuit de tweede lijn na een corner viel op de paal en ging via een been in doel, 2-1. Kortrijk was wakker geschud en dreigde via Van Eenoo en Budkivskyi, maar telkens stond de Oostendse keeper pal. Zoals het vaak gaat, valt de goal dan aan de overkant. Oostende kon opnieuw via een corner scoren. De bal ging via een carambole tegen de netten, 2-2 en alles weer te herdoen. Kortrijk kwam via Vandenabeele kwam nog het dichtst bij een voorsprong, maar keeper De Bie kon zijn plaatsbal nog maar net uit zijn doel ranselen. Gescoord werd er dus niet meer, al bij al een billijk gelijkspel voor onze jonge kerels, die volgende week Anderlecht voorgeschoteld krijgen. Tevens ook de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, daarna beginnen de play-offs voor onze beloften.

 

Speelden voor Kortrijk:

Bruzzese – Nalli – Pupe – Desmet – Van Loo - Hoxha – Prez – Van Eenoo – Budkivskyi – De Smet – Jodts

 

Doelpunten: Van Eenoo ‘8 – De Smet ‘44

 

Geel: Bruzzese ’57 – Pupe ‘90+2

Rood: /