Derbyzege voor beloften

Matchreport

Net als de A-kern gaat het onze beloften voor de wind tegen de buren uit Zulte. Ze stuurden hen huiswaarts met 1-0 op het bord. Trioen legde het enige doelpunt vast op aangeven van Toualy. Volgende week dinsdag wacht de verre verplaatsing naar Eupen.

Het werd een lange studieronde op de jeugdacademie. Beide ploegen combineerden wel maar grote kansen konden niet worden genoteerd. Doelman De Smet kon zich uiteindelijk de primus noemen van de studieronde. Vermeend handsspel bij een vrije trap leidde tot een penalty, hij dook in de goeie hoek en hield de bordjes gelijk. Na die opwelling kabbelde de wedstrijd verder, tot Toualy diep werd gestuurd. Hij dribbelde de verdediging tureluurs en kon aanleggen op doel. Trioen was er als de kippen bij om af te werken, 1-0. Kortrijk haalde de voet van het gaspedaal en controleerde de wedstrijd tot aan de rust.

Na de koffie namen onze jonge kerels de wedstrijd meteen weer in handen. Kortrijk dreigde via Trioen en Prez maar kon de score niet verder uitdiepen. Ei zo na werd er gescoord aan de overkant maar een sterk keepende De Smet ranselde een schot vanuit de tweede lijn uit zijn doel.  Even later moest hij zich opnieuw onderscheiden, met de vingertoppen kon hij nog maar net de bal uit de kruising houden. De organisatie van jong KVK hield stand en won zo de wedstrijd met het kleinste verschil.

Net als onze A-kern gaven onze beloften de buren uit Zulte nog geen punten cadeau. Een deugddoende zege vlak voor de verre trip naar de Oostkantons.

Speelden voor KV Kortrijk:

De Smet – Rougeaux – Camara – Verhelst – Jodts (’52 Verkerken) – Azouni – Toualy (’78 Belgacem) – Lanckman – Trioen (’88 Coppens) – Deconinck (’70 Maelfait) – Prez

 

Geel: ’39 Camara – ’50 Prez – ’63 Azouni

Rood: /

Geblesseerd: Van Mol