Doelpuntenfestival tegen Lommel

Matchreport

In het regenachtige Gullegem ontvingen onze youngsters hun collega’s uit het verre Lommel. Zes van hun A-kernspelers waagden ook de oversteek, terwijl bij Jong KVK Deman, Mujakic en Tuta hun opwachting maakten. Het werd een nagelbijter om u tegen te zeggen. Maar onze beloften trokken uiteindelijk aan het langste eind.

Dat het een snedige wedstrijd zou worden, stond al in de sterren geschreven. In de klassering waren er slechts twee punten verschil tussen beide teams, dus kon er een zaakje gedaan worden.

Het doelpuntenfestival begon in de negende minuut. Kortrijk kwam op voorsprong nadat Verhelst een penalty feilloos omzette. Niet veel later trapte hij zijn tweede al tegen de touwen na een perfecte counter. Lommel schoot wakker en scoorde kort daarna de aansluitingstreffer na een overhoekse kopbal. Het scorebord had nog maar net weer rust gevonden wanneer het de 3-1 mocht aangeven. Timmerman werd foutief onderuit gehaald in de zestien, Belgacem zette de strafschop om. Kortrijk duwde nu door om de score verder uit te diepen. Timmerman en Degallaix kwamen dicht bij maar zagen hun pogingen over en naast gaan. Ondertussen stak Lommel de neus terug aan het venster. Het lukte hen dan ook om twee keer tegen te prikken, eerst met een bal vanuit de tweede lijn, daarna vanop de strafschopstip. 3-3 en weer volop spanning in de wedstrijd.

Maar nog bleven de goals niet uit. Belgacem maakte kort voor de rust de 4-3 na een knappe dribbel. Op slag van rust knalden de Limburgers dan weer de gelijkmaker op het bord.

Een doelpuntrijke eerste helft kreeg geen vervolg in de tweede helft. De slordigheden slopen in het spel van beide teams. Helaas werd het spel ook bitsiger met de minuut, wat resulteerde in enkele gele kaarten en een rode voor Lommel na natrappen op Duflou. Het sein voor jong Kortrijk om het gaspedaal in te duwen. Het resulteerde uiteindelijk in de winning goal in de 82ste minuut. Vandevoorde stuurde Belgacem diep. Hij kon zich vrij kappen en terug leggen op Timmerman, die niet kon missen. Een felbevochten maar deugddoende zege voor onze beloften.

Volgende week maken onze youngsters de trip naar Union Saint-Gilloise.

 

Speelden voor Kortrijk:

Deman – Vandevoorde (’89 Bostoen) – Coutigny – Mujakic – Verhelst – Tuta – Duflou (’71 Bendianishvili) – Deconinck – Degallaix (’82 Cornillie) – Belgacem - Timmerman

Doelpunten: ’09 Verhelst – ’14 Verhelst – ’19 Belgacem – ’42 Belgacem – ’82 Timmerman

Geel: ’57 Timmerman – ’69 Duflou – ’77 Vandevoorde