Jeugdwerking

OMSCHRIJVING

Met het KVK Evolution Center wil KV Kortrijk spelers, trainers, clubs en scheidsrechters op verschillende manieren uitdagen om zichzelf verder te ontwikkelen. Met een aanbod op maat en de wil om beter te worden, zijn we ervan overtuigd dat er nog grote stappen kunnen gezet worden.

De doelstellingen samengevat voor jeugdspelers

Betere regionale spelers, als logisch gevolg van sterkere clubs en betere trainers
De KVK Visie verspreiden, inzetten op lifestyle
Spelertjes langer regionaal laten voetballen (KVK start pas vanaf U9)

Voor jeugdspelers biedt KVK 3 grote peilers aan:

1. KVK Techniekscholen

2. KVK Keepersschool 

3. KVK Voetbalstages

LEEFTIJD

Dit is voornamelijk gericht op de verdere ontwikkeling van spelertjes van 6 tot 14 jaar (maximum 12 jaar voor wat de techniekscholen betreft).

VERANTWOORDELIJKE

Verantwoordelijke van het KVK Evolution center (waar zowel de techniekscholen, keepersschool als KVK voetbalstages onder vallen) kan gecontacteerd worden via mail: evolutioncenter@kvk.be

JEUGDWERKING

TRAININGEN

Techniekscholen:

Naast de eigen Jeugdacademie waar er 2 sessies per week doorgaan (vrijdag en zondag) zijn we te gast in Oostkamp, Kortemark, Eine, Zottegem, Ingelmunster en Avelgem. Hoewel er steeds een nauwe samenwerking is met de lokale club, zijn de KVK Techniekscholen toegankelijk voor elke gemotiveerde voetballer tussen U7 (centrum Kortrijk vanaf U6) en U12.

Doestelling van deze Techniekscholen is om de spelers langer in hun vertrouwde omgeving te laten voetballen (tijd in de auto=verloren tijd), maar toch een extra prikkel te geven onder de vorm van een extra training vanuit de KVK-visie, gegeven door KVK-trainers samen met een trainer van de lokale club.

Op elke locatie zijn we actief van september tot december (2 blokken van 6 sessies) en van eind januari tot juni (2 blokken van 8 sessies) De trainingen gaan door in zaal of op kunstgras in groepjes van maximum 8 spelers. Op die manier kunnen de trainers zich volledig focussen op de individuele ontwikkeling van de spelers. De prijs bij inschrijving voor blok A en B (6 trainingen per blok) bedraagt 60 euro per blok. Voor de trainingsblokken na nieuwjaar (2 blokken van 8 sessies) bedraagt het inschrijvingsgeld 80 euro per blok (excl. Kledijpakket; afwijkende prijzen voor centrum Kortrijk). Verdere, concrete informatie omtrent onze techniekscholen terug te vinden in de brochure op de site (zie 'KVK evolution center').

Voetbalstages: 

Welke stage wordt er wanneer aangeboden?

KVK Keeperstage: Nieuwe datum vanaf augustus 2017

Tijdens deze stagedag worden alle vereiste 'tips and tricks' waar een complete doelman over dient te beschikken aangeleerd! Wil jij de nieuwe Courtois, Neuer of Kaminski worden? Schijf je dan zeker in!

KVK Barçastage:  Nieuwe datum vanaf augustus 2017

Tijdens deze unieke Barçastage willen we gaan trainen binnen het concept zoals alleen Barçelona dat kan! Het unieke tiki-taka voetbal van Barça komt hier dan ook zeker aan bod!

KVK Streetsoccerstage (indoor) Nieuwe datum vanaf augustus 2017

Op verschillende locaties zal er tijdens de eerste week van het nieuwe jaar indoor worden getraind. We keren hierbij terug naar de roots van het voetbal, namelijk het straatvoetbal waar we het ABC van het voetbal aan bod willen laten komen!

KVK Joga Bonitostage Nieuwe datum vanaf augustus 2017

Tijdens de Joga Bonitostage willen we onze spelers de gekste truckjes aanleren, hen een perfect uitgevoerde retro aanleren en met andere woorden de hun technische creativiteit gaan aanwakkeren. Een echte aanrader!

KVK Profstage: Nieuwe datum vanaf augustus 2017

Een week leven zoals een echte prof? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Om een echte profvoetballer te worden moet een speler op gebied van lifestyle en daginvulling aan een aantal specfieke vereisten voldoen! Wordt jij een echte prof? Kom dan zeker langs!

KVK Girlstage: Nieuwe datum vanaf augustus 2017

Met KVK willen we specifiek gaan inzetten op de begeleiding van dames! Ook onze Red Flames zich zien kwalificeren voor het EK te Nederland? Wil jij ook je droom ontwikkelen in het damesvoetbal? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres!

KVK Keeperstage: Nieuwe datum vanaf augustus 2017

Onze 2e keeperstage voor het komende seizoen! Wil je leren uitkomen op hoge ballen, wil je je passing in de opbouw verbeteren of je reflexen in doel aanscherpen? Dan verwachten we jou hier zeker op aanwezig!

KVK Ritme en Ruimte stage: 3/7, 4/7, 6/7 en 7/7/2017

De vakantieperiode is de ideale periode voor jonge voetballers om hun skills verder te ontwikkelen! Wil je dit doen binnen het ritme- en ruimteconcept, dat uniek is binnen de Belgische Jeugdopleidingen, dan ben jij bij ons aan het juiste adres!

KVK Take It To The Next Level Stage: 28/8, 29/8, 30/8 en 31/8/2017

We willen de vakantie 2017 op een volwaardige manier gaan afsluiten en hoe kunnen we dit beter doen dan door extra te gaan bijtrainen? We zijn dan ook zeer benieuwd wat de vooruitgang van de verschillende spelers is die ook de eerste stage aanwezig waren te juli. We hopen hier uiteraard een serieuze progressie te kunnen waarnemen!

Keepersschool

KV Kortrijk hecht veel belang aan de opleiding van doelmannen. Het is de doelstelling om minimum de derde doelman voor het eerste elftal af te leveren. Om deze doelstelling te bereiken, staan 5 keepertrainers dagelijks ter beschikking van onze doelmannen. Zij leiden ons keepers op met aandacht voor keepertechnische en voetbaltechnische vaardigheden. Bovendien worden onze doelmannen begeleid op vlak van voeding, video-analyse en lifestyle.

Om deze opleiding ook voor niet KVK-spelers aan te bieden, organiseert KV Kortrijk de KVK Keepersschool. Gemotiveerde keepers van elk niveau tussen U6 en U13 zijn welkom op zondagmorgen op de KVK Jeugdacademie. Sessie 1A gaat van start in september tot eind oktober 2016 (6 trainingen), sessie 1B van november tot eind december 2016 (ook 6 trainingen). Na nieuwjaar wordt er gestart met sessie 2A van januari tot maart en sessie 2B vindt plaats van april tot juni (telkens 8 trainingen).

LIDGELDEN

Zie jeugdsite: Evolution Center

KLEDIJ

Zie jeugdsite: Evolution Center