Fel verjongde beloftenploeg verliest van sterk KRC Genk

Matchreport

De beloften kregen gisterenavond KRC Genk over de vloer voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018. Onze belofteploeg onderging een gedaantewisseling in het tussenseizoen, al stonden met Hoxha en Galens twee jeugdspelers op het veld die de hele voorbereiding met de A-kern afwerkten. Bij de bezoekers van Genk traden maar liefst zeven A-kernspelers aan, waardoor onze jonge beloftenploeg een leerrijke wedstrijd kende.

Het tempo in het wedstrijdbegin lag erg hoog. Genk had de goede aanvalslust gevonden en voetbalde een paar kansen bij elkaar. Kortrijk beperkte zich in eerste instantie tot verdedigen, al kon Hoxha wel dreigen. Na het eerste kwartier kregen onze beloften iets meer grip op de wedstrijd. Jammer genoeg versierde KRC Genk net dan een strafschop. De penalty werd feilloos omgezet, alhoewel Galens er dicht bij zat.

De 0-1 luidde een lange aanvalsgolf in van de Limburgers. Ze creëerden veel kansen, maar botsten op een goede Galens. Kortrijk kon sporadisch tegenprikken, maar kreeg het deksel op de neus na een counter. Benson trapte na een mooie individuele actie de 0-2 binnen. Dante Vanzeir zette even later de 0-3 ruststand op het bord na alweer een knappe actie van Benson.

 

Sterkere tweede periode hoopgevend

KV Kortrijk speelde een betere tweede helft, maar toch was het Genk dat via Benson opnieuw tot scoren kwam. Hij ronde een individuele actie koelbloedig af. Onze youngsters waren echter niet van slag en voetbalden nog vlijtig enkele kansen bijeen.

Via Hoxha, Nalli, Coppens en Trioen werd er gedreigd, maar scoren lukte net niet. De wedstrijd eindigde zo op 0-4. Voor onze jonge ploeg ongetwijfeld een nuttig leermoment in hun ontwikkelingsproces.

Volgende week krijgen de Jonge Kerels de kans om zich te tonen op het veld van KMSK Deinze, aangezien dan de eerste poulewedstrijd voor de Beker van België op het programma staat. De tweede competitiewedstrijd volgt een week later in Charleroi.

 

Wedstrijdgegevens:

Ploeg KV Kortrijk: Galens, Gerniers, Nalli, Henne, Lauwrensens, Deconinck, Lanckman (’65 De Vos), Jodts, Hoxha (’74 De Doncker), Houssane (’65 Trioen) en Coppens

Gele kaarten: ’68 De Vos, ’85 Henne

 

Verslag: AVDP/NV
Foto's: Geert Verkerken

De KVK-spelers proberen Benson van de bal te zetten. (Foto: Geert Verkerken)

Onze beloftenploeg onderging een verjongingskuur in het tussenseizoen. (Foto: Geert Verkerken)

De Jonge Kerels kenden een degelijke tweede helft. (foto: Geert Verkerken)