Geanimeerde trainerslinic "Voetbal zonder posities"

Nieuws

Op woensdag 7 oktober was de KVK Jeugdacademie het decor voor de eerste clinic van de KVK-Trainersacademie. Een twintigtal enthousiaste trainers werden ondergedompeld in de visie van de KVK Jeugdacademie met als onderwerp: Jeugdvoetbal zonder posities.

Op woensdag 7 oktober mochten we op de KVK Jeugdacademie een twintigtal gemotiveerde trainers verwelkomen voor de eerste clinic van de KVK Trainersacademie.Onderwerp van deze eerste clinic was: Jeugdvoetbal zonder posities.

KV Kortrijk wil spelers opleiden die zelf instaan voor hun keuzes zowel op als naast het veld en die snel kunnen zien, denken en handelen. Een context waarin spelers worden opgeleid binnen de basistaken van een vaste positie leidt niet het juiste resultaat. Als alternatief voor deze manier van opleiden wordt er binnen de KVK Jeugdacademie gewerkt vanuit een filosofie gebaseerd op Ruimte en Ritme.

Ruimte: Spelers krijgen geen vaste positie, maar krijgen de vrijheid om zowel offensief als defensief de ruimtes in het veld in te vullen

Ritme: Inzetten op de fysieke handelingssnelheid  ( lichaamsbeheersing ) en technische handelingssnelheid  ( balbeheersing ) om te komen tot een betere tactische handelingssnelheid ( spelbeheersing )

 

Na verschillende demo-oefeningen op het veld ging de clinic verder met vraag en antwoord en uiteindelijk een geanimeerde discussie tussen trainers van gewestelijk, regionaal, interprovinciaal en elite niveau.

Intussen zijn ook de volgende twee clinics gekend:

Knowhow van aanleren van techniek op 21 oktober in Sparta Petegem
Opbouw van achteruit via de doelman op 4 november in SAS Sport Boezinge

Ook een activiteit van de KVK Trainersacademie organiseren in jouw club? Mail dan snel naar evolutioncenter@kvk.be

Trainersclinic Voetbal zonder posities