Geslaagd weekend op de KVK Jeugdacademie!

Nieuws

Afgelopen weekend namen opeenvolgend de KVK After Work Cup en de KVK Jupiler Cup plaats op de Jeugdacademie. Deelnemers, vrijwilligers en organisatoren gaven het beste van zichzelf op de grootste editie tot nog toe.

Na lange en intensieve voorbereidingen werd het geweldige voetbalweekend vrijdagavond geopend met de KVK After Work Cup. De eerste enthousiaste deelnemende bedrijven werden al vroeg onthaald met een hapje en een drankje. Al snel wachtten de scheidsrechters de eerste ploegen op om het eerste fluitsignaal te laten weerklinken.

Collega's, supporters en sympathisanten genoten doorheen de avond van de voetbalkunsten van 32 mannenploegen en 5 damesploegen, allemaal gelinkt aan een onderneming in de ruime Kortrijkse regio. Bij de dames werd er gevoetbald in een klassieke competitieformule.
Hierin kroonde Altez NV zich tot triomfator van de After Work Cup 2016 Dames.

Rond de klok van middernacht werd de finale gespeeld in het mannentornooi. Het werd een strijd tussen twee bekende protagonisten uit de vorige edities. Bpost Oostende won de afgelopen editie, maar moest de duimen leggen tegen het iets sterkere Jet Import. Het werd 0-3 voor de collega's van het bedrijf uit Lauwe. Hun tweede overwinning op de KVK After Work Cup in 3 jaar tijd. AGO Jobs & HR 1 besloot het podium
De avond werd nog tot in de vroege uurtjes succesvol afgesloten door dj Jari B.

Na een korte nacht stond iedereen op de KVK Jeugdacademie terug paraat om 64 teams te verwelkomen op de levendige KVK Jupiler Cup 2016. Zonneschijn mocht dan wel ver te zoeken zijn, nooit eerder waren er zoveel recreatieve voetbalploegen van niveau op het appel. Hieraan zien we dat de Jupiler Cup een begrip wordt van Menen tot Gent en van Koksijde tot Moeskroen. Alle afwezige voetbalfanaten bleken zodoende ongelijk te hebben.

Het tornooi bestond uit 16 poules van 4 teams. De poulefase begon om 09u00. Ambiance verzekerd tijdens de middag wanneer dj Mexim de beats verzorgde aan het terras van de feesttent. 
In de namiddag werd er via de plaatsingswedstrijden uitgemaakt wie uiteindelijk rond de klok van zeven in de grote KVK Jupiler Cup-finale mocht uitkomen. Uiteindelijk voerden de mannen van Soccer Art en Immo Derycke de bepalende eindstrijd. De spannende finale werd beslist met 6-4 in het voordeel van Soccer Art. Zij mochten de KVK Jupiler Cup in de lucht steken en de hoofdprijzen in ontvangst nemen.

KVK Jeugdacademie wil elke vrijwilliger en deelnemer bedanken om van deze editie een succes te maken.

We nodigen alle deelnemers, partners van KV Kortrijk en geïnteresseerden uit op de KVK After Work Cup & KVK Jupiler Cup 2017!

 

Onderstaand de volledige rangschikking van de KVK Jupiler Cup 2016.

Bestanden downloaden

RANGSCHIKKING.xlsx

KVK After Work Cup 2016