Scholen

Jeugdvoetballers op eliteniveau hebben een erg zwaar programma. Naast hun lessen hebben ze nog zo goed als elke avond training waardoor er voor rust en ontspanning nog weinig tijd over blijft. Heel wat onder hen zijn in de weer van 6 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds.

Na een jarenlange samenwerking met Atheneum Pottelberg, waar spelers twee keer per week twee uur extra training kregen, gaat KV Kortrijk met het vernieuwde scholenproject een stap verder.

Met Athena (GO) met campussen Pottelberg, Heule en Drie Hofsteden, RHIZO met campussen Mens en Samenleving, Hotelschool, Lyceum OLV Vlaanderen en Sportschool Kortrijk en Saint Henri (Franstalig onderwijs Comines) zijn er vanaf nu drie scholengroepen betrokken in het project.

KVK Scholenproject

Spelers zullen er niet alleen 6 uur per week overdag kunnen trainen, maar kunnen ook perfect gemonitord worden op vlak van belasting. Bovendien zullen school en club zich samen inzetten in functie van het ontwikkelingsplan van de speler, zowel op voetbalvlak als op schoolvlak.

De trainingen overdag moeten ervoor zorgen dat de spelers zich in een rustige, ontspannen sfeer verder kunnen ontwikkelen. Bovendien worden er op die manier momenten gecreëerd waarbij de spelers ook geregeld kunnen genieten van een vrije avond. 

Met het scholenproject wil KVK een volgende stap zetten in de professionalisering van zijn jeugdopleiding en een extra inspanning doen om jeugdspelers richting het eerste elftal te brengen.

Bestanden downloaden

Voorstelling Samenwerking Jeugdacademie - Onderwijs 2.pdf