Jong KVK bijt in het zand in derby

Matchreport

Er stond alweer een derby op het programma voor onze beloften. De Kustboys kwamen deze keer op bezoek in de Weversstraat. Oostende startte met vijf A-kern spelers, terwijl bij Jong KVK De Smet, Naderi, Camara, Batsula en Toualy hun opwachting maakten.

Beide ploegen waren amper de kleedkamer uit toen het al 0-1 werd. Een vrije trap werd eerst nog gesaved door onze goalie De Smet maar hij werd in tweede instantie toch gevloerd toen de afvallende bal werd binnengekopt. Jong KVK wist meteen wat te doen en nam de wedstrijd in handen. Toualy, Gantois en Coppens probeerden de gelijkmaker op hun naam te schrijven maar de Oostendse keeper stond steeds pal.

 

De kustboys lieten Kortrijk begaan en lieten de aanval aan hen. Gantois werd diep gestuurd maar kwam een teen tekort om de bordjes weer gelijk te zetten. Ook Jodts kon dreigen maar hij maakte zijn hoek te scherp om te kunnen afwerken. Vlak voor rust kon Coppens dan toch de 1-1 binnentrappen na een 1-2’tje met Toualy.

 

Het begin van de tweede helft luidde een hoekschoppenfestival in. Van de zes corners kon KVK weliswaar geen enkele afwerken. Het doelpunt viel helaas aan de overkant. Oostende kreeg een licht toegekende penalty en wist die perfect te benutten. Het tempo werd nog maar eens omhoog getrokken, onze youngsters creëerden kansen, maar telkens stond de Oostendse keeper pal.

 

In de toegevoegde tijd werd het dan nog ongelukkig 1-3 nadat de Oostendse spits na een carambole overhoeks kon binnentikken. Volgende week bekeren onze Kerels op het veld van Roeselare.

 

Speelden voor KV Kortrijk:

 

De Smet – Van Mol (81’ De Vos) – Naderi – Camara – Batsula – Lanckman (61’ Nalli)  – Toualy (70’ Dewaegemaeker) – Jodts – Gantois – Coppens (81’ Prez) – Belgacem

 

Doelpunten: 44’ Coppens

Geel: 2’ Van Mol – 56’ Camara – 64’ Nalli

Rood: /