Jong KVK stuit op Moeskroen

Matchreport

Na de break omwille van de Beker van België U21 gaven onze beloften de buren uit Moeskroen partij op een zonovergoten jeugdacademie. Na een 12 op 12 wilde jong KVK hun winstreeks uitbreiden. Helaas kwam aan dit mooie liedje een eind.

Dat beide ploegen waren gebrand op een goed resultaat was te zien in het openingskwartier. Het tempo lag hoog en de bal ging goed over en weer. Maar het snelle en potige spel leverde weliswaar niet veel kansen op. Moeskroen kon twee kansjes noteren terwijl Kortrijk meer kon dreigen. Trioen kwam enkele malen dichtbij de 1-0 maar kon telkens niet afwerken. Toualy werd alleen voor de goal gezet, lobte over de keeper, maar zijn bal werd net voor de lijn nog gekeerd.

De wedstrijd viel stil zodat het wachten was tot minuut 37 vooraleer er nog een kans kon genoteerd worden. De vrije trap van Prez, die dit weekend zijn eerste minuten maakte voor het eerste elftal, kwam tot bij Camara, die maar net overkopte. In de counter die daarop volgde werd de spits van Moeskroen diep gestuurd en kon die Les Hurlus op voorsprong zetten. 0-1 werd ook de ruststand.

Onze beloften zetten in tweede helft alles op alles om terug te keren in de wedstrijd. Trioen, Jodts, Belgacem hadden de gelijkmaker aan de voet, maar die wilde maar niet binnenvallen. Een potig Moeskroen trok de kaart van het counteren maar hen lukte hen ook niet meer. Zo zien onze beloften hun zegereeks gestuit. Volgende week trekken onze Kerels naar KV Oostende. 

Speelden voor KV Kortrijk:

Deman – Verkerken – Camara – Verhelst – Jodts – Lanckman – Toualy (’89 Maelfait) – Deconinck (’82 Van Den Bossche) – Trioen (’67 Vandenabeele) – Belgacem – Prez (’45 Timmerman)

Geel: ’29 Toualy – ’70 Timmerman

Rood: /

Geblesseerd: Van Mol