Jonge kerels nemen in de tweede helft de maat van Moeskroen

Matchreport

De beloften werkten gisteren opnieuw een derby af in de play-offs van de beloftencompetitie. Dit keer was Moeskroen de tegenstander.

Na een weekje rust waren onze Jonge Kerels klaar voor een nieuwe derby waarin Moeskroen de tegenstander was. Vanuit de A-kern speelden Galens, Pupe en Hoxha de volledige wedstrijd.

Het leek alsof het weekje rust beide teams geen goed had gedaan. De eerste helft was er één vol slordigheden en zonder veel opwinding. Geen van beide doelmannen hoefde in de eerste 45 minuten in actie te komen. Het was hopen op beterschap in de tweede helft.

En die beterschap kwam er met mondjesmaat: KVK nam steeds meer het heft in handen. Trioen ontfutselde de bal van één van de centrale verdedigers van de bezoekers en ging alleen op Libertiaux af. Laatstgenoemde pareerde de inzet van de Kortrijkse spits. Het signaal voor KVK om een versnelling hoger te schakelen: na een omschakelingsmoment waarin de bal vlot van voet naar voet ging, vond Hoxha de paal op zijn weg, Prez was echter goed gevolgd en kon de 1-0 op het bord zetten. De 2-0 volgde niet veel later: de invallen Gerniers vond via een tussenstation Prez die Trioen enig mooi voor doel zette: Trioen werkte beheerste af. Met nog een kwartier te spelen leken de schaapjes op het droge, maar niets was minder waar. Op hoekschop kon de 2-1 vrij worden binnengekopt.

Even paniek zou je dan denken, maar de Kerels hielden het hoofd koel. Trioen ging opnieuw op doel af, maar zijn inzet werd gepareerd door Libertiaux, Timmerman was goed gevolgd en zorgde voor de 3-1. Het was uiteindelijk het duo Prez, Trioen dat voor het slotakkoord zorgde: opnieuw Prez met de assist en Trioen die via de vuisten van Libertiaux scoorde. Trioen kreeg nog de kans om zijn hattrick te vervolledigen, maar miste zijn schot. Desmet werd in de slotminuut nog uitgesloten met twee gele kaarten.

KVK wint op die manier 2 derby's na elkaar. Volgende maandag staat de verplaatsing naar Charleroi op het programma.

 

Voor KVK speelden: Galens, Desmet, Pupe, Lauwrensens (82' Henne), Nalli, Lanckman (65' Timmerman), Jodts, Hoxha, Prez, Gantois (58' Trioen), Vandevoorde (55' Gerniers)