Moedig KVK gaat in tweede helft onderuit

Matchreport

In de eerste ronde van de Beker van België U21 is KV Kortrijk ingedeeld in een poule met Zulte-Waregem, KSV Roeselare en Excelsior Moeskroen. Voor de eerste wedstrijd gingen we op bezoek bij Zulte-Waregem dat de thuiswedstrijden afwerkt op het veld van Sparta Petegem.

In een aangenaam wedstrijdbegin ging het spel vlot over en weer. Zulte-Waregem kreeg de beste kansen maar Deman stond paraat. In minuut 20 leidde balverlies in onze defensie de 1-0 in. De Waregemse flankaanvaller werkte overhoeks af. Niet veel later werd de opdracht voor onze youngsters nog moeilijker: Vandenabeele kreeg een rood karton onder de neus geduwd en KVK moest met 10 man verder. De thuisploeg dreef de druk op, maar opnieuw stond Deman pal op verschillende pogingen. 10 minuten voor rust kon Zulte-Waregem na een counter dan toch de 2-0 op het bord zetten. Deman kon een eerste poging nog uit zijn doelvlak slaan, maar Vanhaecke kon de rebound binnen tikken. KVK rechtte echter de rug en na een knappe combinatie kon Gantois op assist van Hoxha de 2-1 binnenschuiven, meteen ook de ruststand.

Jong KVK kwam scherp uit de kleedkamer en wilde zo snel mogelijk de gelijkmaker op het bord zetten. Na 1 minuut was het al zover: De Vos zette voor naar Gantois die zijn tweede van de avond scoorde. De jonge Kerels wilden meer en op hoekschop kopte Hoxha net naast. KVK bleef gaan voor het derde doelpunt en dat brak uiteindelijk zuur op. De vermoeidheid sloop stilaan in de rangen en er werden iets meer foutjes gemaakt. Een misverstand in de opbouw luidde de 3-2 en niet veel later kwam ook de 4-2 op het bord. Onze jongens bleven strijden, maar verder dan een schot van Hoxha dat door de thuisgoalie met een ultieme reflex uit het doelvlak werd geranseld kwamen we niet meer.

Een zure nederlaag na 70 minten met een man minder.

Voor KVK speelden: Deman, Maelfait (66' Deconinck), Jodts, De Vos, Gerniers (84' Verkerken), Henne, Lanckman (75' Duflou), Hoxha, Toualy (47' Dewaegemaeker), Gantois en Vandenabeele

Rode kaart: 22' Vandenabeele