Monsterscore voor jong KVK

Matchreport

Onze youngsters gaven Waasland-Beveren partij op de jeugdacademie. Bij winst pakte Kortrijk 12 op 12 en sprong het naar een mooie vijfde plaats. Beveren verblijft in de onderste regionen en startte met één A-kernspeler terwijl bij jong KVK De Smet, Camara, Naderi, Toualy en Batsula aan de aftrap stonden.

De studieronde duurde op deze koude maandagavond maar vijf minuten. Een cross van Camara kwam bij Batsula terecht die meteen voorzette. De Beverse keeper zat eerst nog dwars maar Ivanof kon in de rebound de 1-0 op het bord zetten. Een snelle voorsprong dus voor onze beloften. Beveren had het moeilijk en een goede vijf minuten later stond het al 2-0. Van Mol kopte een vrije trap terug tot bij Vandenabeele die met een gekraakte volley kon scoren.

De Waaslanders probeerden iets terug te doen maar hun weinige kansen draaiden op niks uit, de KVK-defensie stond pal. Op het half uur werd het zelfs 3-0 nadat Prez een penalty kon verzilveren. 3-0 was ook de ruststand.

De tweede helft was nog geen vijf minuten ver en de Wase keeper mocht zich alweer omdraaien. Van Mol maakte er via de paal 4-0 van na een voorzet van Prez. Het luidde een nieuw aanvalskwartier in. Jodts besloot voorlangs, Prez zijn poging ging tergend traag langs de verkeerde kant van de paal en diezelfde Prez zag zijn vrije trap maar net naast vliegen. Uiteindelijk kon Batsula de forfaitscore voltooien na een volley op aangeven van Prez.

Beveren probeerde te combineren en kon uiteindelijk één keer de neus aan het venster steken en de eerredder binnentikken. Kortrijk vond dat het welletjes was geweest en controleerde tot het einde van de wedstrijd. Onze youngsters pakken na Moeskroen, Antwerp en Charleroi nu ook de scalp van Waasland-Beveren.

Volgende week spelen onze beloften de 1/8-finale van de Beker van België in en tegen Westerlo.

 

Speelden voor KV Kortrijk:

De Smet – Van Mol – Camara – Naderi (’67 Henne) – Jodts – Lanckman – Toualy – Ivanof (’84 Duflou) – Vandenabeele (’81 Coppens) – Prez – Batsula (’74 Belgacem)

Goals: ‘5 Ivanof – ’13 Vandenabeele – ’28 Prez – ’50 Van Mol – ’57 Batsula