Trainers A-kern ontfermen zich over de KVK Jeugdacademie

Nieuws

De jeugdspelers van de KVK Jeugdacademie krijgen dit seizoen training van de trainers van het eerste elftal van KV Kortrijk. De training met Anastasiou, Vos, Rutter en Berthelin vormt een aanvulling op de oefensessies die de jeugdspelers krijgen van de jeugdtrainers. De unieke interactie tussen de A-kern en de KVK Jeugdacademie zorgt ervoor dat de jeugdspelers zich nog beter kunnen ontwikkelen. Een duidelijk signaal dat KV Kortrijk oog heeft voor haar jeugdwerking.

Nauwe interactie tussen jeugdopleiding en A-kern

De U17 van KV Kortrijk kreeg vorige week training van de technische staff van de A-kern. De week voordien was het de beurt aan de U16 en deze week worden de U19 onder handen genomen. De trainers van het eerste elftal zijn duidelijk begaan met de jeugdwerking van KV Kortrijk. Zo stonden de youngsters van de U16 bijna twee uur op het veld met hoofdtrainer Yannis Anastasiou en zijn assistenten. Anastasiou was als speler actief bij onder andere RSC Anderlecht en Ajax, terwijl hij als trainer ervaring heeft opgedaan bij Ajax (jeugd), FC Panathinaikos, Reading FC en Roda JC. Ervaring die hij nu graag doorgeeft aan de jonge talenten van de KVK Jeugdacademie.

Ook voor de doelmannen is er specifieke aandacht. De doelmannen van de KVK Jeugdacademie kregen keepertraining van Cédric Berthelin (ex-doelman van onder meer Lens en Crystal Palace): “Anastasiou stelde voor om een aantal trainingen te geven aan de jeugdspelers van de KVK Jeugdacademie. Het is een uiterst positieve ervaring, zowel voor de jeugdspelers als voor ons. Wij merken dat er veel potentieel is. De spelers krijgen een ideale kans om te ervaren hoe het er aan toegaat op een training van het eerste elftal.“

Er wordt een brug gebouwd tussen de jeugd en de A-kern.

Volgende stap in het individueel opleidingsverhaal van de KVK Jeugdacademie

Nico Deconinck, sportief verantwoordelijke van de KVK Jeugdacademie is tevreden met de actieve inbreng van de trainersstaf van de A-kern: “Het is een extra stimulans voor onze jeugdspelers- en trainers. Dankzij deze aanpak kunnen we een volgende stap zetten in ons verhaal van het individueel opleiden van spelers. Hierdoor wordt de stap van de jeugd naar het eerste elftal kleiner. Op termijn zullen we mede hierdoor meer spelers kunnen afleveren aan de A-kern”.

Physical coach Youssef Vos (ex-trainer van onder andere Panathinaikos en Galatasaray) is regelmatig aanwezig op de jeugdacademie om tips te geven zodat de jeugdwerking zich verder kan verbeteren. Vos: “Het is voor de jeugdspelers goed om te constateren dat ze ook aandacht krijgen.” Iets wat jeugdmanager Jelle Schelstraete graag beaamt: “KV Kortrijk wil inzetten op de doorstroming van de eigen jeugdspelers richting eerste elftal. We hebben daarom doelbewust voor een trainersstaf gekozen bij wie jeugdopleiding nauw aan het hart ligt. De trainingen aan jeugdteams door de staff van de A-kern moet enerzijds onze spelers, maar anderzijds ook onze trainers inspireren om de kloof tussen de jeugd en het eerste elftal zo klein mogelijk te maken.”

Jeugdspelers krijgen ook kansen bij eerste elftal

De aandacht voor de jeugdwerking focust zich bovendien niet enkel op het geven van trainingen aan jeugdploegen. In totaal trainden dit seizoen al 11 KVK Jeugdacademie-spelers mee met het eerste elftal. In elke wedstrijdselectie voor de wedstrijden van de A-kern waren er al jeugdspelers opgenomen. Vorig jaar tekenden twee KVK Jeugdacademie-spelers een profcontract. En ook dit seizoen zijn er positieve signalen bij de beloften: er is een nieuwe lichting vol jonge spelers die hard timmeren aan de weg richting eerste elftal. Aangezien KV Kortrijk fel inzet op haar jeugdwerking, oogt de toekomst voor de jeugdspelers alvast rooskleurig.

KVK geeft de eigen jeugd volop kansen.

KV Kortrijk - Training U16 o.l.v. technische staf A-kern