Uitmuntende tweede helft hoopgevend voor moedig beloftenteam KV Kortrijk

Matchreport

Onze beloften speelden maandagavond in en tegen Sporting Charleroi. Onze jonge beloftenploeg bood stevig werkwerk, maar moest de duimen leggen tegen een ervaren tegenstander. Toch stemt zowel de wedstrijdmentaliteit als het geleverde spel de trainers hoopvol voor de toekomst.

De fel verjongde beloftenploeg van KV Kortrijk botste maandagavond op een sterk Sporting Charleroi, dat met maar liefst 10 A-kernspelers aan de aftrap stond. Charleroi - met onder andere Fall en Tainmont in de basis - begon als een wervelwind aan de wedstrijd en dicteerde de wet aan een hoog tempo. De Kortrijkzanen konden rekenen op een sterke doelman Galens, maar wisten naderhand het spelniveau van de Carolo’s goed op te pikken. Net op het moment dat KV Kortrijk enkele kansen bij elkaar had gevoetbald, kwamen de Zebra’s op voorsprong via een knappe aanval. Nog geen minuut later verdubbelde een uitgekiend Charleroi de score, om er vervolgens op slag van rust 3-0 van te maken.

 

Na de koffie balde een moedig KV Kortrijk de vuist en brachten de Jonge Kerels schitterend voetbal op de mat. Het enthousiasme werd beloond met een mooie aansluitingstreffer van Trioen na een knap uitgesponnen aanval. Nadien kwam KV Kortrijk enkele malen dicht bij een tweede treffer, maar Charleroi kwam keer op keer goed weg. Doelman Galens pareerde nog een strafschop, maar finaal had Sporting Charleroi toch het laatste woord toen het de 4-1 eindstand op het bord zette.

 

KVK-trainer Stefaan Deloose toonde zich tevreden met het geleverde spel: “deze jonge ploeg werkt hard op training en zet snel stappen voorwaarts. We namen het op tegen een nagenoeg voltallige profploeg, maar waren in de tweede helft zeker de betere. Dit stemt ons ongetwijfeld hoopvol voor de toekomst.“

 

Maandag krijgen de beloften de kans om deze goede lijn door te trekken, aangezien ze dan om 20u00 R. Antwerp FC thuis ontvangen in de Weversstraat.
 

 

KVK speelde met: Galens, Devos (75' Timmerman), Seys, Desmet, Jodts, Nalli, Prez ('70 Lauwrensens), Deconinck, Trioen ('75 Henne), Houssane (59' Dewaegemaeker) en Coppens.

Doelman Galens ranselde knap een penalty uit het doel (© Flickr Sporting-Charleroi1904).

Onze jonge beloftenploeg speelde een sterke tweede helft (© Flickr Sporting-Charleroi1904).

Onze beloften boden knap weerwerk tegen de profs van Charleroi (© Flickr Sporting-Charleroi1904).