Veel bijleren en plezier hebben!

Nieuws

Elke week nodigt onze huisjournalist twee spelers uit voor een babbel. Deze week waren Milan en Emiel aan de beurt.

Ieperling Milan Seys is bezig aan zijn achtste seizoen bij de jeugd van KV Kortrijk. Hij wordt uitgespeeld als centrale verdediger of als rechtsachter. Emiel Roelandt kwam op het einde van vorig seizoen over uit de Essevee Soccer School en verblijft op het internaat Guldensporencollege te Kortrijk. Als verdedigende middenvelder heeft hij de overstap al goed verteerd.

Waarom hebben jullie voor KV Kortrijk gekozen?

Milan: “De aanpak hier is zeer goed. Doordat er getraind kan worden tijdens de schooluren, ben ik niet te laat thuis en kan ik nog studeren. Bovendien is de sfeer hier zeer leuk en ligt het niveau hier hoog.”

Emiel: “Voor mij is het nog allemaal vrij nieuw, maar de sfeer is hier inderdaad echt wel goed. Ik heb hier al veel vrienden gemaakt.”

Welke ploegen volgen jullie in het buitenland?

Emiel: “Ik volg vooral de belangrijke wedstrijden in de Engelse, Franse en Spaanse competitie. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar Juventus en Barcelona. Dat is pas voetbal! “

Milan: “Ik kijk vooral naar Manchester City en Napoli, maar ik volg ook KV Kortrijk wel. Mijn favoriete speler is Samuel Umtiti, misschien wel omdat die ook als centrale verdediger speelt. Bij KV Kortrijk kijk ik vooral op naar Kristof D’Haene.”

Emiel: “Ik vind het ook wel leuk om voor KV Kortrijk te supporteren. Maar in de andere competities volg ik vooral de middenvelders. Ik zie Messi graag spelen of Iniesta. Op die leeftijd kan ik wel begrijpen dat hij ervoor gekozen heeft om naar Japan te gaan. In het geval van Carrasco vind ik dat minder vanzelfsprekend.”  

Jullie zijn beiden bezig aan een goed seizoen. Wat is momenteel het belangrijkste voor jullie ?

Milan: “Ik wil momenteel veel plezier hebben in het voetbal. Dat is nu het belangrijkste voor mij. Op termijn wil ik wel doorgroeien naar de eerste ploeg van KV Kortrijk.”

Emiel: “Ik zou ook wel in eerste klasse willen spelen: hier in België of in een andere competitie. Maar nu gaat het er mij vooral om, om veel bij te leren. Winnen is leuk, maar het belangrijkste is om goede wedstrijden te kunnen spelen.”