Voor de spelers het verschil maken!

Nieuws

Geregeld laten we in deze rubriek een trainer aan het woord. Trainer Davy Vandromme bijt de spits af. Davy is intussen 5 jaar aan de slag in onze Jeugdacademie en is naast coördinator onderbouw ook trainer in het KVK Schoolproject.

“We voorzien een opleiding aan onze spelers op de breedst mogelijke manier”, begint Davy zijn verhaal. “We proberen daarbij voor hen het verschil te maken: dat is zowel op voetbalvlak als naar voeding toe, maar eigenlijk ook alles wat er bij komt kijken. Op persoonlijk vlak krijgen ze een attitude aangereikt en die kunnen ze dan overnemen. We zorgen er bovendien voor dat ze niet te veel lessen moeten missen.”

“Binnen de jeugdacademie is de sfeer zeer goed en we hebben er een zeer open en transparante manier van werken”, gaat de jeugdtrainer verder. “Een van de voordelen is dat je niet in een hokje gestopt wordt en je kan er met je eigen ideeën naar buiten komen. Zo kunnen er ook verschillende nieuwe zaken bijgebracht worden. Dat is in het begin misschien niet evident voor de speler, maar we zien toch dat dat op lange termijn zijn vruchten afwerpt.”

Uiteindelijk draait het bij Davy vooral om de appreciatie van de spelers en van de ouders. “Zo hebben we vaak dat mensen zeer dankbaar zijn voor de kansen die ze hier krijgen en daar haal je  toch voldoening uit”, besluit hij. “Voor mij was het al snel zeer duidelijk dat ik met de jeugd wou werken. Er is veel meer voldoening en binnen deze club is het belangrijk dat we de spelers kunnen zien openbloeien.”