Youngsters hebben revanche al beet

Matchreport

Er werd gisterenavond opnieuw burenduel uitgevochten. Na de verloren bekerwedstrijd op het veld van Zulte-Waregem, konden onze jonge kerels revanche nemen op eigen terrein. De buren keerden huiswaarts met een 3-0 nederlaag om de oren.

Er werd opnieuw een derby afgewerkt in de Weversstraat. De buren uit Zulte kwamen op bezoek, deze maal werd er gestreden om de eerste competitiepunten. Dat Jong KVK op een revanche belust was, werd al snel duidelijk. Het overwicht in de openingsminuten was dan ook voor de thuisploeg. Toualy, Trioen, Ivanof en Hoxha dreigden, maar niemand kon afwerken tegen een sterk keepende Bostyn.

Het sein om het gaspedaal wat dieper in te duwen en dat resulteerde al snel in een doelpunt. Camara stuurde Toualy weg op de flank die via Hoxha, Trioen vond en met de hak de 1-0 binnenwerkte. Kortrijk plooide even terug en Zulte-Waregem kwam meer en meer opzetten, maar naast enkele vrije trappen en een afgeblokt schot viel er niks te noteren voor onze buren. Onze beloften wisten daarna wel nog enkele kansen bijeen te voetballen. Een vrije trap van Camara ging maar net naast en een actie van Jodts werd tenietgedaan. Ook zette Trioen zijn tweede van de avond op het bord op aangeven van Toualy. Het bleef ook 2-0 na 45 minuten.

 

Hattrick voor Trioen

Na de koffie werd het ei zo na 3-0, maar Bostyn kon nog een ultieme redding uit zijn handschoenen schudden nadat Trioen hem had omspeeld. Kortrijk speelde verschillende kansen bij elkaar maar kon niet afwerken. Zulte probeerde er iets tegenover te zetten maar telkens stond de solide rood-witte verdediging in de weg. Ook keeper De Smet mocht zijn kunsten twee maal etaleren. Hij pareerde twee schoten na elkaar en hield zo zijn netten schoon. Trioen vervolledigde tien minuten voor het einde dan toch zijn hattrick nadat Ivanof hem met een knappe assist alleen voor doel zette. Onze jonge kerels hebben zo meteen hun revanche beet en kunnen met een goed gevoel naar de topper tegen Club Brugge.

 

Speelden voor KV Kortrijk:

De Smet – De Vos (’65 Henne) – Camara – Naderi – Jodts – Hoxha (’78 Lanckman) – Toualy (’46 Belgacem) – Batsula (’70 Deconinck) – Trioen – Ivanof - Gantois