Youngsters zijn KAA Gent de baas

Matchreport

Jong KVK nam het vanavond op tegen KAA Gent in een koude maar felbevochten wedstrijd. Gent nam vijf A-kernspelers mee naar de Weversstraat, terwijl Kortrijk met De Smet, Naderi, Batsula, Hoxha en Toualy aan de aftrap stond.

Het was lang zoeken vooraleer er gevaar kwam voor doel. Kortrijk kon dreigen via Toualy en Gantois, maar scoren lukte niet. Gantois vergat zelf af te werken nadat Toualy hem diep stuurde. Ook Gent kon maar weinig kansen creëren, mede door de solide verdediging van jong KVK.

Iets na het halfuur was het dan toch raak. Batsula kon zich doorzetten op de linkerflank en legde de bal voor doel, waar Toualy enig mooi kon afwerken met een volley in de winkelhaak. Maar in de naweeën van de 1-0, werd het al 1-1. Alles te herdoen dus.

Na de koffie gingen beide teams op zoek naar de overwinning en dat was al snel merkbaar. Gantois sneed vanop zijn flank naar binnen krulde de bal maar net naast het doel. Na een corner die niet veel later volgde orkestreerden de Oost-Vlamingen de perfecte counter in elkaar en zetten de 1-2 op het scorebord.

Kortrijk voelde dat het beter moest en duwden het gaspedaal nog wat dieper in. Jodts had een teen te kort om deftig te kunnen afwerken op aangeven van Vandenabeele. Op de aanval daarna was het wel raak. Lanckman lepelde de bal enig mooi over de keeper in doel na een afvallende bal in de tweede lijn. Gent kwam er nu niet meer aan te pas en onze youngster gingen op hen elan verder want vier minuten laten was het alweer raak. Gantois zette zijn team op voorsprong na te zijn diep gestuurd door Vandenabeele. Gent dreigde nog af en toe maar de driemanstandem Gerniers, De Smet, Naderi veegden elke kans van de mat. Het was Kortrijk dat nog eens aan het kanon stond. Hoxha werd voor doel gezet en werkte de 4-2 eindstand netjes in doel.

Een deugddoende overwinning dus voor Jong KVK. Volgende week staat de verplaatsing naar Cercle Brugge op het programma.

 

Speelden voor KV Kortrijk:

De Smet – Van Mol – Gerniers – Naderi – Batsula – Hoxha – Toualy (’45 Vandenabeele)  – Lanckman – Gantois (’87 Van Den Bossche) – Coppens (’59 Duflou) – Jodts

Scoorden voor KV Kortrijk:

’38 Toualy – ’67 Lanckman – ’71 Gantois – ’90 Hoxha

Geel: ’69 Batsula

Rood: /