Zure nederlaag in slotminuut

Matchreport

Vier dagen na de derby tegen Zulte-Waregem stond vrijdagavond al een nieuwe derby op het programma. Club Brugge kwam op bezoek op de KVK Jeugdacademie om onze beloften te bekampen. Bij KVK stonden onder meer Naderi en Hoxha aan de aftrap.

Na Genk en Zulte-Waregem was Club Brugge de derde tegenstander voor onze beloften. Club Brugge was na de wedstrijd tegen Anderlecht aan zijn tweede wedstrijd toe in de beloftencompetitie. In een evenwichtige eerste helft was het balbezit voor Club Brugge, maar waren de doelkansen voor KVK. Een schuiver van Trioen werd door doelman Shinton uit de verste hoek geduwd, een kopbal van diezelfde Trioen op voorzet van Jodts ging voorlangs. Aan de overkant was het wel raak. Cambier baande zich een weg naar doel tussen twee verdedigers en trapte de 0-1 voorbij doelman Deman.

In een betere tweede helft ging KVK nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Ganotis ontfutselde de bal van één van de bezoekende verdedigers en passeerde doelman Shinton, maar zijn poging ging vanuit een scherpe hoek op de paal. Vervolgens kon Maelfait afdrukken ter hoogte van het penaltypunt, maar Shinton zweefde de bal uit zijn doel. De Kortrijkse druk bleef aanhouden en opnieuw Maelfait scoorde na een knappe assist van Deconinck. Het doelpunt werd echter afgekeurd voor twijfelachtig buitenspel. Ook Trioen kreeg ging na inspelen van Naderi nog alleen op doel af, maar Shinton goeide zich op onze spits die met een blessure het veld moest verlaten. Aan de overkant pakte Deman uit met een knappe parade op een afstandsschot. Uiteindelijk kreeg Jong KVK toch wat het verdiende: Shinton loste een scherpe voorzet en Hoxha stond op de goede plaats om de bal binnen te leggen. 1-1 met nog enkele minuten blessuretijd op de klok. De wedstrijd leek af te stevenen op een billijk gelijkspel tot slecht wegwerken in de absolute slotfase leidde tot een carambole voor het doel van Deman. Lemoine beslechtte uiteindelijk het lot van onze youngsters door de 1-2 binnen te trappen.

Een erg zure nederlaag voor KV Kortrijk dat op basis van het geleverde spel minimum een punt verdiende. Maandag is er al een nieuwe kans op puntengewin, dan gaan onze jongens op bezoek bij Standard.

Voor KVK speelden: Deman, De Vos (75' Henne), Nalli, Naderi, Jodts, Lanckman, Belgacem (31' Maelfait), Hoxha, Trioen (81' Vandenabeele), Deconinck (87' Duflou) en Gantois