Zware nederlaag voor beloften tegen ervaren Charleroi

Matchreport

De beloften trokken na 2 overwinningen vol vertrouwen naar het Zwarte Land waar ze Sporting Charleroi bekampten. Vanuit de A-kern maakten Emiel Martens en Medjon Hoxha de verplaatsing mee.

De verplaatsing naar Charleroi werd met een erg jong team gemaakt. Lauwrensens en Nalli waren met hun 19 lentes de oudste spelers die aan de aftrap kwamen. Sporting Charleroi wilde een aantal spelers wedstrijdritme laten opdoen en stuurde een hele resem A-kern spelers de wei in: met Grange en Fall stonden 2 spelers aan de aftrap die in de play-off 1 wedstrijd tegen Anderlecht nog invielen, Pollet, Grange en Baume (eveneens aan de aftrap) zaten tegen RSCA op de bank. Daarnaast begonnen ook D'Alberto, Celestine, Remacle, Rodes, Saglik en Semedo aan de wedstrijd.

De wedstrijd begon ongelukkig voor de Kerels. In de scrimmage ging de bal via het hoofd van Martens in doel: 1-0. Niet veel later stond de 2-0 op het bord, hoewel het erg twijfelachtig was of de bal al dan niet over de lijn was. We gingen uiteindelijk rusten met een 3-0 ruststand. KVK kwam beter uit de kleedkamer en kon snel milderen na een knappe goal van Hoxha. Charleroi sloeg echter snel terug en prikte de vierde tegen de touwen. Het bleek de doodssteek te zijn voor KVK. In het slot vond Pollet nog 3 keer de weg naar de netten. Volgende week staat er een oefenwedstrijd op het programma, de week daarna ontvangen we Antwerp op de KVK Jeugdacademie. 

Voor KV Kortrijk speelden: Martens, Nalli, Henne, Lauwrensens (45' Gantois), Lanckman (58' Coppens), Timmerman, Hoxha, Trioen (75' Vandenabeele), Prez, Jodts (67' Dewaegemaeker), Van Mol